Printer Friendly Version Poseta institucionalno-privredne delegacije iz šest gradova Srbije – Rim, od 19. do 21. juna 2013. godine @ 12 July 2013 08:29 AM

     Delegaciju su činili predsednik Skupštine grada Jagodina D.Marković Palma, savetnik za bezbednost predsednika vlade I.Tončev, predsednik Skupštine grada Beograda, A.Antić, predsednik PK Beograda M.Janković, više gradonačelnika gradova iz Srbije, predstavnici SIEPE i brojni privrednici.

     Delegacija je posetila salon nameštaja kompanije „Ufficio stile“, koja je zainteresovana za ulaganje u fabriku nameštaja u Srbiji. Institucionalni deo delegacije sastao se sa zamenikom ministra za ekonomski razvoj Italije, K.Kalendom i direktorom ministarstva, P.Ćelijem. Tom sastanku su prisustvovali ambasador RS A.Hrustanović, ministar savetnik V.Lazić, D.Marković, I.Tončev, A.Antić, M.Janković.

     Prilikom ove posete, održana je konferencija posvećena mogućnostima ulaganja u Srbiji, koju je organizovala Ambasada RS u saradnji sa IĆE (Institut za spoljnu trgovinu) i gradom Jagodinom. Konferenciji je prisustvovalo oko 150 predstavnika italijanskih institucija i privrednika.