Printer Friendly Version Манифестација поводом обележавања десетогодишњице погрома над српским становништвом на Косову и Метохији, Рим 19. март 2014. године @ 31 March 2014 08:30 AM

     У сали Амбасаде Републике Србије у Риму, поводом обележавања десетогодишњице погрома над српским становништвом и уништавања историјске, културне и духовне баштине на Косову и Метохији, одржана је манифестација под називом „Да се не заборави...“.

     Том приликом, приређена је изложба аутентичних фотографија са Косова и Метохије, италијанске књижевнице и председнице Удружења италијанско-српског пријатељства Марилине Веке, и презентован документарни филм Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије под називом „Погром десет година касније“.

Амбасадор Ана Хрустановић са аутором изложбе фотографија Марилином Веком

     Присутнима су се  обратиле амбасадор Републике Србије у Риму Ана Хрустановић и аутор изложбе фотографија Марилина Века. У контексту подсећања на трагична мартовска збивања из 2004. године, скренута је пажња на потребу хитног решавања, и даље, присутних проблема у нашој јужној Покрајини.

     Поред припадника српске дијаспоре, манифестацији су присуствовали и представници културног, научног и јавног живота Рима.