Printer Friendly Version Manifestacija povodom obeležavanja desetogodišnjice pogroma nad srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji, Rim 19. mart 2014. godine @ 31 March 2014 08:36 AM

     U sali Ambasade Republike Srbije u Rimu, povodom obeležavanja desetogodišnjice pogroma nad srpskim stanovništvom i uništavanja istorijske, kulturne i duhovne baštine na Kosovu i Metohiji, održana je manifestacija pod nazivom „Da se ne zaboravi...“.

     Tom prilikom, priređena je izložba autentičnih fotografija sa Kosova i Metohije, italijanske književnice i predsednice Udruženja italijansko-srpskog prijateljstva Mariline Veke, i prezentovan dokumentarni film Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije pod nazivom „Pogrom deset godina kasnije“.

Ambasador Ana Hrustanović sa autorom izložbe fotografija Marilinom Vekom

     Prisutnima su se  obratile ambasador Republike Srbije u Rimu Ana Hrustanović i autor izložbe fotografija Marilina Veka. U kontekstu podsećanja na tragična martovska zbivanja iz 2004. godine, skrenuta je pažnja na potrebu hitnog rešavanja, i dalje, prisutnih problema u našoj južnoj Pokrajini.

     Pored pripadnika srpske dijaspore, manifestaciji su prisustvovali i predstavnici kulturnog, naučnog i javnog života Rima.