Printer Friendly Version Susret ambasadorke Republike Srbije Ane Hrustanović i predsednice Regiona Friuli Venecija Đulija Debore Serakijani, 10. oktobar 2014. godine, Trst @ 19 December 2014 02:01 PM

Ambasadorka Republike Srbije u Italiji Ana Hrustanović susrela se u Trstu, 10. oktobra 2014. godine, sa predsednicom Regiona Friuli Venecija Đulija Deborom Serakijani, čime je još jednom potvrđena intenzivna bilateralna saradnja koja postoji između Regiona i Republike Srbije.

Susret je usledio samo nekoliko meseci nakon posete italijanske privredno-institucionalne delegacije Beogradu predvođene Deborom Serakijani. Tokom pomenute posete, potpisano je nekoliko sporazuma u oblasti infrastrukture i transporta i naučnog istraživanja. Imajući u vidu uspešnost posete i obostrane interese dveju strana, ambasadorka i predsednica složile su se da je u bliskoj budućnosti potrebno organizovati novi bilateralni susret radi daljeg unapređenja saradnje.

Ambasadorka Ana Hrustanović izrazila je zahvalnost na pruženoj pomoći Regiona Friuli Venecija Đulija tokom majskih poplаva koje su zadesile Srbiju, kao i na pomoći za otvaranje informativnog punkta za pripadnike brojne srpske zajednice u Trstu i regionu.

Ambasadorka Ana Hrustanović i predsednica Regiona Friuli Venecija Đulija Debora Serakijani