Printer Friendly Version Konferencija „Srbija je Evropa: etape pridruživanja“, Rim, 16. decembar 2014. godine @ 19 December 2014 03:12 PM

Ambasada Republike Srbije u Italiji, u saradnji sa Institutom za geopolitiku i srodne nauke (IsAG), organizovala je u sedištu Predstavništva Evropske komisije u Rimu konferenciju pod nazivom „Srbija je Evropa: etape pridruživanja“. Pomenuti događaj priređen je u cilju promovisanja i dodatne afirmacije evropskih integracija Republike Srbije neposredno pred zatvaranje italijanskog predsedavanja EU.


Konferenciju je otvorio ataše za štampu Predstavništa Evropske komisije u Rimu Angel Beremliski, nakon čega su se velikom broju prisutnih obratili ambasador Ana Hrustanović, predsednik Udruženja za međunarodne organizacije (SIOI) i specijalni savetnik Vlade Srbije Franko Fratini, šef Odeljenja za Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova Republike Italije Andrea Oricio i predsednik Instituta za geopolitiku i srodne nauke (IsAG) Tiberio Gracijani.


Tokom svog obraćanja, ambasador Hrustanović upoznala je prisutne sa dosadašnjim naporima Vlade Republike Srbije na polju sprovođenja neophodnih reformi u cilju što skorijeg okončanja procesa evropskih integracija Srbije.