Printer Friendly Version Излагање амбасадора Ане Хрустановић у дипломатском клубу Министарства иностраних послова Републике Италије на тему европских интеграција Републике Србије, 4. фебруар 2016. године @ 2 March 2016 01:18 PM

У дипломатском клубу Министарства иностраних послова Републике Италије, 4. фебруара 2016. године, одржан је догађај под називом „Сусрет са амбасадором Републике Србије у Риму“ на тему европских интеграција Србије. Реч је о иницијативи фондације „Европски Рим“ у оквиру које су до сада организовани сусрети на различите теме са амбасадорима Француске, Немачке, Велике Британије, Грчке, Пољске, Шпаније, САД и Шведске.

Улогу модератора вршио је председник Асоцијације Италија-Србија амбасадор Рикардо Сеса који је, уједно, и отворио поменути скуп. Присутнима су се, поред амбасадора Хрустановић, обратили и председник Удружења за међународне организације (СИОИ) и специјални саветник премијера Републике Србије за ЕУ интеграције Ф. Фратини, као и генерални секретар фондације „Европски Рим“ проф. Ћ. Сан Мауро.

Поменутом догађају присуствовало је преко 100 угледних званица. Поред представника различитих институција држава пријема и чланова дипломатског кора,  скупу су присуствовали и представници елитних научно-културних кругова Рима, као и представници српске академске дијаспоре.