Printer Friendly Version Izlaganje ambasadora Ane Hrustanović u diplomatskom klubu Ministarstva inostranih poslova Republike Italije na temu evropskih integracija Republike Srbije, 4. februar 2016. godine @ 2 March 2016 01:21 PM

U diplomatskom klubu Ministarstva inostranih poslova Republike Italije, 4. februara 2016. godine, održan je događaj pod nazivom „Susret sa ambasadorom Republike Srbije u Rimu“ na temu evropskih integracija Srbije. Reč je o inicijativi fondacije „Evropski Rim“ u okviru koje su do sada organizovani susreti na različite teme sa ambasadorima Francuske, Nemačke, Velike Britanije, Grčke, Poljske, Španije, SAD i Švedske.

Ulogu moderatora vršio je predsednik Asocijacije Italija-Srbija ambasador Rikardo Sesa koji je, ujedno, i otvorio pomenuti skup. Prisutnima su se, pored ambasadora Hrustanović, obratili i predsednik Udruženja za međunarodne organizacije (SIOI) i specijalni savetnik premijera Republike Srbije za EU integracije F. Fratini, kao i generalni sekretar fondacije „Evropski Rim“ prof. Ć. San Mauro.

Pomenutom događaju prisustvovalo je preko 100 uglednih zvanica. Pored predstavnika različitih institucija država prijema i članova diplomatskog kora,  skupu su prisustvovali i predstavnici elitnih naučno-kulturnih krugova Rima, kao i predstavnici srpske akademske dijaspore.