Printer Friendly Version Предавање амбасадора Ане Хрустановић на римском универзитету „Луис Гвидо Карли“, 17. фебруар 2016. године @ 2 March 2016 01:25 PM

Амбасадор Ана Хрустановић је, на позив Слободног међународног универзитета (Луис) „Гвидо Карли“, 17. фебруара 2016. године одржала  предавање на тему „Србија према Европској унији“, на смеру политичких наука овог универзитета. Предавање је одржано у оквиру пројекта студената и професора универзитета „У откривању међународних организација“. Тема овогодишње, друге по реду едиције у којој се реализује пројекат, је „Модерни конфликти у међународној сарадњи“.

Прву секцију овогодишњег пројекта чини низ предавања која се одржавају у Риму на универзитеу Луис и НАТО одбрамебном колеџу. Друга фаза пројекта је организација студијског путовања у Србију и Београд.

Излагање амбасадора Хрустановић  је, поред садржајног осврта на европске интеграције Србије и дијалог Београда и Приштине,  обухватило и ангажовање Србије у бројним међународним организацијама, учешће у мировним мисијама и допринос земље стабилности региона, и било изузетно добро прихваћено од стране студената универзитета.