Printer Friendly Version Predavanje ambasadora Ane Hrustanović na rimskom univerzitetu „Luis Gvido Karli“, 17. februar 2016. godine @ 2 March 2016 01:26 PM

Ambasador Ana Hrustanović je, na poziv Slobodnog međunarodnog univerziteta (Luis) „Gvido Karli“, 17. februara 2016. godine održala  predavanje na temu „Srbija prema Evropskoj uniji“, na smeru političkih nauka ovog univerziteta. Predavanje je održano u okviru projekta studenata i profesora univerziteta „U otkrivanju međunarodnih organizacija“. Tema ovogodišnje, druge po redu edicije u kojoj se realizuje projekat, je „Moderni konflikti u međunarodnoj saradnji“.

Prvu sekciju ovogodišnjeg projekta čini niz predavanja koja se održavaju u Rimu na univerziteu Luis i NATO odbramebnom koledžu. Druga faza projekta je organizacija studijskog putovanja u Srbiju i Beograd.

Izlaganje ambasadora Hrustanović  je, pored sadržajnog osvrta na evropske integracije Srbije i dijalog Beograda i Prištine,  obuhvatilo i angažovanje Srbije u brojnim međunarodnim organizacijama, učešće u mirovnim misijama i doprinos zemlje stabilnosti regiona, i bilo izuzetno dobro prihvaćeno od strane studenata univerziteta.