Printer Friendly Version Промоција туристичких потенцијала и гастрономских специјалитета Србије током тениског турнира мастерс серије Internazionali di Roma BNL, Рим, 2-15. маја 2016. године @ 3 June 2016 10:30 AM

Амбасада Републике Србије у Риму и Туристичка организације Србије су, у склопу турнира мастерс серије Internazionali di Roma BNL, организовали јединствену двонедељну промоцију туристичких потенцијала и гастрономских специјалитета наше земље. Србија је, иначе, прва и једина држава која је добила прилику да се представи на поменутом турниру.

У току трајања турнира, од 2. до 15. маја 2016. године, у простору названом “Кућа Србије”, емитовани су промотивни филмови о Србији, делиле су се брошуре и промотивни материјали, а посетиоци су могли да пробају познате српске производе. Производе за промоцију обезбедиле су наше познате компаније Агранела, Дреновац, Јам&Јеlly, Нектар и Златиборац. Техничку подршку пружила је компанија Kомтраде са својим производима марке Тесла. Пре мечева наших играча, који су учествовали на турниру, хостесе су делиле заставице Србије, а сама „Кућа Србије“ постала је својеврсно место окупљања навијача пре и после мечева.

Током трајања манифестације „Кућу Србије“ обишли су и министар омладине и спорта Републике Србије Вања Удовичић и генерални секретар Олимпијског савеза Србије Ђорђе Вишацки, као и бројни спортисти, представници италијанских институција, спортских асоцијација, медија, дипломатски представници других држава и бројни страни туристи. Посебну пажњу изазвала је посета бившег тренера ФК Милан Синише Михајловића. „Кућу Србије“ у неколико наврата посетили су и родитељи Новака Ђоковића, који су својим присуством помогли промоцији наше земље.