Printer Friendly Version Promocija turističkih potencijala i gastronomskih specijaliteta Srbije tokom teniskog turnira masters serije Internazionali di Roma BNL, Rim, 2-15. maja 2016. godine @ 3 June 2016 10:33 AM

Ambasada Republike Srbije u Rimu i Turistička organizacije Srbije su, u sklopu turnira masters serije Internazionali di Roma BNL, organizovali jedinstvenu dvonedeljnu promociju turističkih potencijala i gastronomskih specijaliteta naše zemlje. Srbija je, inače, prva i jedina država koja je dobila priliku da se predstavi na pomenutom turniru.


U toku trajanja turnira, od 2. do 15. maja 2016. godine, u prostoru nazvanom “Kuća Srbije”, emitovani su promotivni filmovi o Srbiji, delile su se brošure i promotivni materijali, a posetioci su mogli da probaju poznate srpske proizvode. Proizvode za promociju obezbedile su naše poznate kompanije Agranela, Drenovac, Jam&Jelly, Nektar i Zlatiborac. Tehničku podršku pružila je kompanija Komtrade sa svojim proizvodima marke Tesla. Pre mečeva naših igrača, koji su učestvovali na turniru, hostese su delile zastavice Srbije, a sama „Kuća Srbije“ postala je svojevrsno mesto okupljanja navijača pre i posle mečeva.

Tokom trajanja manifestacije „Kuću Srbije“ obišli su i ministar omladine i sporta Republike Srbije Vanja Udovičić i generalni sekretar Olimpijskog saveza Srbije Đorđe Višacki, kao i brojni sportisti, predstavnici italijanskih institucija, sportskih asocijacija, medija, diplomatski predstavnici drugih država i brojni strani turisti. Posebnu pažnju izazvala je poseta bivšeg trenera FK Milan Siniše Mihajlovića. „Kuću Srbije“ u nekoliko navrata posetili su i roditelji Novaka Đokovića, koji su svojim prisustvom pomogli promociji naše zemlje.