Printer Friendly Version Dodela odlikovanja predsednika Republike Srbije počasnom konzulu Republike Srbije u Republici Italiji prof. dr Robertu Veraldiju @ 14 February 2017 10:29 AM

Odlukom predsednika Republike Srbije gospodina Tomislava Nikolića Zlatnom medaljom za zasluge odlikovan je prof. dr Roberto Veraldi, počasni konzul Republike Srbije za Region Abruco, sa sedištem u Teramu. R. Veraldi је dobio egzekvaturu od Ministarstva spoljnih poslova Republike Italije 27. oktobra 2010. godine i od tada neumorno radi na zaštiti interesa srpskih građana na svom konzularnom području, kao i na jačanju ekonomskih kulturnih, naučnih i svih drugih veza Regiona Abruco sa Republikom Srbijom. 


Planirano je da predsednik Republike, gospodin Tomislav Nikolić, dobitnicima uruči odlikovanja na svečanoj ceremoniji koja će se održati u zgradi predsednika Republike (Andrićev venac br.1) u sredu, 15. februara 2017. godine u 11:30 časova. Takođe, predsednik Republike je pozvao  sve dobitnike odlikovanja da prisustvuju svečanom prijemu povodom Dana državnosti Srbije koji će se održati istog dana u 18:00 časova u zgradi predsednika Republike.


Neposredno po dobijanju obaveštenja o odlikovanju, Roberta Veraldija je u prostorijama Ambasade Republike Srbije u Rimu, 10. februara 2017. godine, primila otpravnik poslova min. savetnik Tatjana Garčević.