Printer Friendly Version ИЗБОРИ ЗА ПРЕДСЕДНИКА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 2017 - ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УПИС У БИРАЧКИ СПИСАК ПОДАТКА ДА ЋЕ БИРАЧ ГЛАСАТИ У ИНОСТРАНСТВУ @ 3 March 2017 03:11 PM

Поводом предстојећих избора за председника Републике Србије који су расписани за 02. април 2017. године, Министарство државне управе и локалне самоуправе Р. Србије издало је Обавештење за упис у бирачки списак податка о томе да ће бирач гласати у иностранству.


С тим у вези, обавештавамо све држављане Републике Србије, који имају боравиште на јурисдикционом подручју Амбасаде Републике Србије у Риму, да преко Амбасаде могу поднети захтев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима за председника Републике Србије гласати у иностранству, односно у Амбасади Републике Србије у Риму.


Захтев се може поднети накасније до 11. марта 2017. године, до 24 часа, лично, поштом или електронским путем (факсом или мејлом). Уз захтев (уредно попуњен и потписан) потребно је приложити копију важећег личног документа издатог од надлежног органа Р.Србије (пасош, лична карта, возачка дозвола).


У иностранству могу гласати бирачи који су у Републици Србији уписани у јединствени бирачки списак. Увид у јединствени бирачки списак, ради провере уписа, може се извршити на интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе – http://www.mduls.gov.rs.


Образац Захтева за упис у бирачки списак податка да ће бирач гласати у иностранству можете преузети ОВДЕ.


Уколико лице није уписано у јединствени бирачки списак, истовремено са захтевом за упис податка да ће гласати у иностранству, треба поднети и захтев за упис у јединствени бирачки списак.


Образац Захтева за упис у јединствени бирачки списак можете преузети ОВДЕ.


Напомињемо да је, сходно прописима, неопходно поднети нову пријаву за гласање, без обзира на пријаве поднете у ранијем периоду, ради учешћа на претходним изборима.


Адреса: Ambasciata della Repubblica di Serbia, Via dei Monti Parioli 20, 00197 Roma
Факс: 06 3200868
E-Mail: izbori2017@ambroma.com