Printer Friendly Version IZBORI ZA PREDSEDNIKA REPUBLIKE SRBIJE 2017 - OBAVEŠTENJE ZA UPIS U BIRAČKI SPISAK PODATKA O TOME DA ĆE BIRAČ GLASATI U INOSTRANSTVU @ 3 March 2017 03:20 PM

Povodom predstojećih izbora za predsednika Republike Srbije koji su raspisani za 02. april 2017. Godine, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave R. Srbije izdalo je Obaveštenje za upis u birački spisak podatka o tome da će birač glasati u inostranstvu.


S tim u vezi obaveštavamo sve državljane Republike Srbije, koji imaju boravište na jurisdikcionom području Ambasade Republike Srbije u Rimu, da preko Ambasade mogu podneti zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima za predsednika Republike Srbije glasati u inostranstvu, odnosno u Ambasadi Republike Srbije u Rimu.


Zahtev se može podneti nakasnije do 11. marta 2017. godine, do 24 časa, lično, poštom ili elektronskim putem (faksom ili mejlom). Uz zahtev (uredno popunjen i potpisan) potrebno je priložiti kopiju važećeg ličnog dokumenta izdatog od nadležnog organa R.Srbije (pasoš, lična karta, vozačka dozvola).


U inostranstvu mogu glasati birači koji su u Republici Srbiji upisani u jedinstveni birački spisak. Uvid u jedinstveni birački spisak, radi provere upisa, može se izvršiti na internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave – http://www.mduls.gov.rs.


Obrazac Zahteva za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu možete preuzeti OVDE.


Ukoliko lice nije upisano u jedinstveni birački spisak, istovremeno sa zahtevom za upis podatka da će glasati u inostranstvu, treba podneti i zahtev za upis u jedinstveni birački spisak.


Obrazac Zahteva za upis u jedinstveni birački spisak možete preuzeti OVDE.


Napominjemo da je, shodno propisima, neophodno podneti novu prijavu za glasanje, bez obzira na prijave podnete u ranijem periodu, radi učešća na prethodnim izborima.


Adresa: Ambasciata della Repubblica di Serbia, Via dei Monti Parioli 20, 00197 Roma
Faks: 06 3200868
E-Mail: izbori2017@ambroma.com