Printer Friendly Version Представљање подстицајних мера Владе Републике Србије у Ћинећита, Рим, 27. 02. 2017. године @ 6 March 2017 03:55 PM

У Риму, у филмском граду Ћинећита 27. 02. 2017. одржан је састанак Татјане Гарчевић, отправника послова Амбасаде Републике Србије у Риму са Лућијаном Совена, председником Филмске комисије Рим - Лацио. Председнику Совени представљене су подстицајне мере Владе Републике Србије у погледу погодности за снимање аудиовизуелних дела.


Током састанка, представљени су потенцијали Р. Србије и резултати дугогодишњиих напора филмских и тв радника да се Р. Србија промовише као држава у којој могу да се повољно снимају филмови, тв, документарни и комерцијални програми.


Заједнички је констатовано да је потребно организовати промоцију потенцијала за продукцију аудиовизуелних дела, као и представљање стручњака из Србије који су у Италији непознати, а представљају лидере у свету у својим областима, као што су израда тродимензионалних трикова и сл.


С обиром на некадашњу традицију зајединичких филмских пројеката са Италијом, закључено је да би сарадњи требало дати додатни подстицај.  Састанку је присуствовала и Габријела Карлучи, продуцент и промотер културне и спортске сарадње Србије и Италије.