Printer Friendly Version Predstavljanje podsticajnih mera Vlade Republike Srbije u Ćinećita, Rim, 27. 02. 2017. godine @ 6 March 2017 03:58 PM

U Rimu, u filmskom gradu Ćinećita 27. 02. 2017. održan je sastanak Tatjane Garčević, otpravnika poslova Ambasade Republike Srbije u Rimu sa Lućijanom Sovena, predsednikom Filmske komisije Rim - Lacio. Predsedniku Soveni predstavljene su podsticajne mere Vlade Republike Srbije u pogledu pogodnosti za snimanje audiovizuelnih dela.


Tokom sastanka, predstavljeni su potencijali R. Srbije i rezultati dugogodišnjiih napora filmskih i tv radnika da se R. Srbija promoviše kao država u kojoj mogu da se povoljno snimaju filmovi, tv, dokumentarni i komercijalni programi.


Zajednički je konstatovano da je potrebno organizovati promociju potencijala za produkciju audiovizuelnih dela, kao i predstavljanje stručnjaka iz Srbije koji su u Italiji nepoznati, a predstavljaju lidere u svetu u svojim oblastima, kao što su izrada trodimenzionalnih trikova i sl.


S obirom na nekadašnju tradiciju zajediničkih filmskih projekata sa Italijom, zaključeno je da bi saradnji trebalo dati dodatni podsticaj.  Sastanku је prisustvovala i Gabrijela Karluči, producent i promoter kulturne i sportske saradnje Srbije i Italije.