Printer Friendly Version Конференција „Седам разлога за успешно пословање у Србији“, 10. март 2017, Рим @ 17 March 2017 02:44 PM

У сарадњи Амбасаде Републике Србије у Риму са Асоцијацијом Италија-Србија и консалтинг групом „Belgrado Business“ у Дипломатском клубу Министарства иностраних послова Републике Италије организован је, 10. марта, догађај под називом „Седам разлога за успешно пословање у Србији“. Излагања на поменуту тему имали су отправник послова Амбасаде Републике Србије у Риму мин. саветник Татјана Гарчевић, италијански привредник који послује у Србији Симоне Тиене, генерални секретар Асоцијације Италија-Србија проф. Мауро Мићо и маркетинг менаџер консалтинг групе „Belgrado Business“ Козимо Ереде. Улогу модератора вршио је председник Асоцијације Италија-Србија амбасадор Рикардо Сеса.

Поменути говорници указали су на бројне предности инвестирања у Србију, од подстицајних мера наше Владе, преко приступа најширем бесцаринском тржишту, до политичке стабилности као једног од најважинијих гаранта сигурности за стране инвестиције.

Током свог излагања мин. саветник Татјана Гарчевић је присутне информисала о погодностима улагања у Р. Србију. Том приликом, посебно је истакнута политичка стабилност и геостратешки положај који омогућава приступ најширем бесцаринском тржишту од преко 1 млрд. људи. У том светлу, указано је на споразуме о слободној трговини које Србија има са Русијом, Казахстаном, Белорусијом, Турском, као и трговинске погодноси  у оквиру ЦЕФТА и ЕФТА. Указано је и на позитивне оцене које је ММФ дао Србији што је позитивно утицало на јачање кредитног рејтинга наше земље. Татјана Гарчевић је детаљно информисала и о пореским олакшицама и осталим погодностима које наша Влада даје страним инвеститорима, подвукавши да се ради о најбољим условима у читавом нашем региону.

Поменутом догађају присуствовало је преко 50 званица, од којих велики број угледних италијанских привредника.