Printer Friendly Version Konferencija „Sedam razloga za uspešno poslovanje u Srbiji“, 10. mart 2017, Rim @ 17 March 2017 02:46 PM

U saradnji Ambasade Republike Srbije u Rimu sa Asocijacijom Italija-Srbija i konsalting grupom „Belgrado Business“ u Diplomatskom klubu Ministarstva inostranih poslova Republike Italije organizovan je, 10. marta, događaj pod nazivom „Sedam razloga za uspešno poslovanje u Srbiji“. Izlaganja na pomenutu temu imali su otpravnik poslova Ambasade Republike Srbije u Rimu min. savetnik Tatjana Garčević, italijanski privrednik koji posluje u Srbiji Simone Tiene, generalni sekretar Asocijacije Italija-Srbija prof. Mauro Mićo i marketing menadžer konsalting grupe „Belgrado Business“ Kozimo Erede. Ulogu moderatora vršio je predsednik Asocijacije Italija-Srbija ambasador Rikardo Sesa.

Pomenuti govornici ukazali su na brojne prednosti investiranja u Srbiju, od podsticajnih mera naše Vlade, preko pristupa najširem bescarinskom tržištu, do političke stabilnosti kao jednog od najvažinijih garanta sigurnosti za strane investicije.

Tokom svog izlaganja min. savetnik Tatjana Garčević je prisutne informisala o pogodnostima ulaganja u R. Srbiju. Tom prilikom, posebno je istaknuta politička stabilnost i geostrateški položaj koji omogućava pristup najširem bescarinskom tržištu od preko 1 mlrd. ljudi. U tom svetlu, ukazano je na sporazume o slobodnoj trgovini koje Srbija ima sa Rusijom, Kazahstanom, Belorusijom, Turskom, kao i trgovinske pogodnosi  u okviru CEFTA i EFTA. Ukazano je i na pozitivne ocene koje je MMF dao Srbiji što je pozitivno uticalo na jačanje kreditnog rejtinga naše zemlje. Tatjana Garčević je detaljno informisala i o poreskim olakšicama i ostalim pogodnostima koje naša Vlada daje stranim investitorima, podvukavši da se radi o najboljim uslovima u čitavom našem regionu.

Pomenutom događaju prisustvovalo je preko 50 zvanica, od kojih veliki broj uglednih italijanskih privrednika.