Printer Friendly Version Ministar pravde Republike Srbije Nela Kuburović u poseti Republici Italiji, 10 i 11. oktobar 2017. godine @ 27 November 2017 10:25 AM

Ministar pravde Republike Srbije Nela Kuburović boravila je u zvaničnoj poseti Republici Italiji 10 i 11. oktobra 2017. godine, tokom koje se sastala sa ministrom pravde Republike Italije Andreom Orlandom, komandantom Finansijske policije Italije Đorđom Toskijem, direktorom Agencije za borbu protiv korupcije Rafaelom Kantoneom, kao i sa članovima Visokog saveta sudstva Italije.

Tokom dvodnevne posete Rimu potvrđen je visok stepen saradnje institucija pravosuđa dve zemlje i razmatrani su modaliteti njenog daljeg unapređenja.

U cilju osnaživanja međunarodne saradnje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, ministar Kuburović i komandant Finansijske policije Italije potpisali su Memorandum o saradnji koji predviđa specijalnu obuku srpskih tužilaca i policajaca u Italiji za krivična dela iz oblasti poreskog i finansijskog kriminala.