Printer Friendly Version Mинистар културе и информисања Владан Вукосављевић у посети Напуљу, 26. октобар 2017. године @ 5 December 2017 12:02 PM

У оквиру учешћа на XX берзи археолошког туризма одржаној од 26. до 29. октобра 2017. у Пестуму, министар културе и информисања Владан Вукосављевић, имао je састанак са замеником градоначелника Напуља Алесандром Клементе. 

На састанку је разговарано о могућностима за успостављање дугорочне сарадње у области културе, а министар В.Вукосављевић предложио је сарадњу у областима културног наслеђа и савременог стваралаштва. Том приликом изнео је конкретне предлоге: организацију фестивала савременог српског филма, превођење дела српских писаца, савремених и класика XX века, организацију концерата српске класичне музике (гостовања оркестара различитих формата) и промоције савремене српске опере, јер се у Напуљу налази једна од најзначајнијих оперских кућа, Театро ди Сан Карло. Министар је истакао да су италијански писци врло присутни у издаваштву Србије и изразио жељу да српска литература, преведена на италијански језик, убудуће буде више заступљена у Италији.