Printer Friendly Version Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević u poseti Napulju, 26. oktobar 2017. godine @ 5 December 2017 12:06 PM

U okviru učešća na XX berzi arheološkog turizma održanoj od 26. do 29. oktobra 2017. u Pestumu, ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, imao je sastanak sa zamenikom gradonačelnika Napulja Alesandrom Klemente. 

Na sastanku je razgovarano o mogućnostima za uspostavljanje dugoročne saradnje u oblasti kulture, a ministar V.Vukosavljević predložio je saradnju u oblastima kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva. Tom prilikom izneo je konkretne predloge: organizaciju festivala savremenog srpskog filma, prevođenje dela srpskih pisaca, savremenih i klasika XX veka, organizaciju koncerata srpske klasične muzike (gostovanja orkestara različitih formata) i promocije savremene srpske opere, jer se u Napulju nalazi jedna od najznačajnijih operskih kuća, Teatro di San Karlo. Ministar je istakao da su italijanski pisci vrlo prisutni u izdavaštvu Srbije i izrazio želju da srpska literatura, prevedena na italijanski jezik, ubuduće bude više zastupljena u Italiji.