Printer Friendly Version Састанак амбасадора Горана Алексића са генералним директором Привредне коморе Сан Марина Масимом Гјотијем @ 28 February 2018 03:14 PM

23. фебруар 2018. године

Током боравка у Сан Марину ради предаје акредитивних писама амб. Г.Алексића, у Привредној комори Сан Марина одржан је састанак са генералним директором М. Гјотијем и М.Занијем,  задуженим за међународну сарадњу.

Представници Привредне коморе представили су економски амбијент Сан Марина и потенцијале за економску билатералну сарадњу.

Амбасадор Алексић представио је  могућности улагања и пословања у Србији, подстицаје и олакшице које Влада Србије нуди страним инвеститорима, уговоре о слободној трговини које је закључила Србија и који омогућују приступ тржишту од 800 милиона људи.

Заједнички је констатовано да на најбољи начин треба искористити импулс који ће привредној сарадњи дати потписивање Уговора о избегавању двоструког опорезивања.  Представници Привредне коморе прихватили су иницијативу амбасадора Г.Алексића да група привредника из  Сан Марина дође у Београд како би разговарали о конкретним облицима привредне сарадње и евентуалним улагањима, у оквиру бизнис форума који би том приликом био организован.