Printer Friendly Version Sastanak ambasadora Gorana Aleksića sa generalnim direktorom Privredne komore San Marina Masimom Gjotijem @ 28 February 2018 03:16 PM

23. februar 2018. godine

Tokom boravka u San Marinu radi predaje akreditivnih pisama amb. G.Aleksića, u Privrednoj komori San Marina održan je sastanak sa generalnim direktorom M. Gjotijem i M.Zanijem,  zaduženim za međunarodnu saradnju.

Predstavnici Privredne komore predstavili su ekonomski ambijent San Marina i potencijale za ekonomsku bilateralnu saradnju.

Ambasador Aleksić predstavio je  mogućnosti ulaganja i poslovanja u Srbiji, podsticaje i olakšice koje Vlada Srbije nudi stranim investitorima, ugovore o slobodnoj trgovini koje je zaključila Srbija i koji omogućuju pristup tržištu od 800 miliona ljudi.

Zajednički je konstatovano da na najbolji način treba iskoristiti impuls koji će privrednoj saradnji dati potpisivanje Ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.  Predstavnici Privredne komore prihvatili su inicijativu ambasadora G.Aleksića da grupa privrednika iz  San Marina dođe u Beograd kako bi razgovarali o konkretnim oblicima privredne saradnje i eventualnim ulaganjima, u okviru biznis foruma koji bi tom prilikom bio organizovan.