Printer Friendly Version Унапређење привредне сарадње са предузетницима региона Лацио @ 23 March 2018 01:42 PM

20. март 2018. године 

Амбасадор Горан Алексић састао се данас са потпредседником Униндустрије Лацио, Ђерардoм Јамуном и шефовима сектора за интернационализацију и мала и средња индустријска предузећа Луиђи Моћом и Памелом Мораска.

Амбасадор Алексић детаљно је представио инвестиционе подстицаје и привредни амбијент Србије, као и уговоре о слободној трговини који отварају приступ бројним страним. Указао да се у Србији изузетно цени бренд „made in Italy” и да је због тога веома важно да до српског потрошача долазе италијански производи високог квалитета, а један од начина да се то постигне је инвестирање и покретaње производње у Србији. Ђерардо Јамуно је истакао да у оквиру Униндустрије постоји изражен интерес не само за повећање извоза, већ и за производну сарадњу и инвестиције, на шта ће менаџмент Униндустрије, и он лично, у наредном периоду стављати акценат, као и да су у том том контексту веома су заинтересовани и за сарадњу са Србијом. Договорено је да представници Униндустрије у сарадњи са Амбасадом организују презентацију потенцијала Србије, као први корак ка реализацији сусрета најуспешнијих привредника Србије и Лација из компатибилних сектора, било у Риму, било у Београду. 

Униндустрија је највеће удружење привредника региона Лацио са 3500 предузећа у којима је запослено 250 хиљада радника и друга je по величини, после Ломбардије, асоцијација привредника у систему Конфиндустрије (националне асоцијације предузетника). Међу члановима Униндустрије  налазе се и еминентне компаније као што су ЕНИ, Водафон, Уникредит, Енел, Леонардо.