Printer Friendly Version Unapređenje privredne saradnje sa preduzetnicima regiona Lacio @ 23 March 2018 01:45 PM

20. mart 2018. godine 

Ambasador Goran Aleksić sastao se danas sa potpredsednikom Unindustrije Lacio, Đerardom Jamunom i šefovima sektora za internacionalizaciju i mala i srednja industrijska preduzeća Luiđi Moćom i Pamelom Moraska.

Ambasador Aleksić detaljno je predstavio investicione podsticaje i privredni ambijent Srbije, kao i ugovore o slobodnoj trgovini koji otvaraju pristup brojnim stranim. Ukazao da se u Srbiji izuzetno ceni brend „made in Italy” i da je zbog toga veoma važno da do srpskog potrošača dolaze italijanski proizvodi visokog kvaliteta, a jedan od načina da se to postigne je investiranje i pokretanje proizvodnje u Srbiji. Đerardo Jamuno je istakao da u okviru Unindustrije postoji izražen interes ne samo za povećanje izvoza, već i za proizvodnu saradnju i investicije, na šta će menadžment Unindustrije, i on lično, u narednom periodu stavljati akcenat, kao i da su u tom tom kontekstu veoma su zainteresovani i za saradnju sa Srbijom. Dogovoreno je da predstavnici Unindustrije u saradnji sa Ambasadom organizuju prezentaciju potencijala Srbije, kao prvi korak ka realizaciji susreta najuspešnijih privrednika Srbije i Lacija iz kompatibilnih sektora, bilo u Rimu, bilo u Beogradu. 

Unindustrija je najveće udruženje privrednika regiona Lacio sa 3500 preduzeća u kojima je zaposleno 250 hiljada radnika i druga je po veličini, posle Lombardije,  asocijacija privrednika u sistemu Konfindustrije (nacionalne asocijacije preduzetnika). Među članovima Unindustrije  nalaze se i eminentne kompanije kao što su ENI, Vodafon, Unikredit, Enel, Leonardo.