Printer Friendly Version Poseta ambasadora Gorana Aleksića kompaniji SIMEST @ 26 March 2018 12:20 PM

Ambasador Goran Aleksić posetio je 21. marta 2018. godine kompaniju SIMEST, sa  sedištem u Rimu. SIMEST je, zajedno sa SAĆE i Gruppo Cassa depositi e prestiti, ključna tačka za finansijsku i logističku podršku italijanskim kompanijama koje žele da investiraju u inostranstvu.

Održan je sastanak sa Frančeskom Tilijem, šefom odeljenja za institucionalne i odnose s javnošću. Cilj posete bilo je predstavljanje  podsticajnih mera, odnosno olakšica vlade Republike Srbije za investiranje inostranih preduzeća. Osim podsticajnih mera Vlade Republike Srbije, ambasador Aleksić je istako političku i ekonomsku stabilnost, geografsku blizinu i dobru praksu više od 800 italijanskih  kompanija koje već posluju u Srbiji.
 
Frančesko Tili pozdravio je inicijativu i stavio na raspolaganje podršku SIMEST-a Ambasadi, kao i konkretnim predlozima investiranja u Republiku Srbiju. F.Tili je izrazio zadovoljstvo izuzetnim odnosima Srbije i Italije u sferi ekonomije, a ambasador G.Aleksić preneo je u kratkim crtama aktivnosti Ambasade na planu intenziviranja ekonomske saradnje. F.Tili je pozdravio aktivnosti Ambasade u pogledu direktne komunikacije sa privrednim komorama u Italiji i preneo raspoloživost podrške SIMEST-a za konkretne poduhvate.