Printer Friendly Version ДЕЛЕГАЦИЈА АГЕНЦИЈЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ У ПОСЕТИ РИМУ, 8-12.МАЈ 2018.г. @ 14 May 2018 01:39 PM

Делегација Агенције за борбу против корупције, предвођена директором Драганом Сикимићем, боравила је у радној посети Риму, у оквиру Твининг пројекта „Превенција и борба против корупције“. Током посете одржани су одвојени сусрети са представницима Националне агенције за борбу против корупције, Националног директората за борбу против мафије, председником Ревизорског суда, шефом Финансијске полиције, као и представницима других релевантних институција.

Првог дана посете одржан је састанак са председником Националне агенције за борбу пртив корупције Рафаелом Кантонем, којом приликом је, уз сумирање резултата Твининг пројекта,  обострано оцењено да је пројекат успешно реализован и да представља снажан подстицај за даљу сарадњу, за коју обе стране имају изражен интерес.  Кантоне  је нагласио да се приликом своја два боравка у Р. Србији уверио да постоји снажна политичка воља и интерес да се активирају и оснаже механизми за превенцију корупције у Србији, као и да је пројекат настао као резултат одличних односа две земље.

 

Делегација Агенције за борбу против корупције посетила је Амбасаду Републике Србије у Риму, где их је у име колектива Амбасаде поздравио амбасадор Горан Алексић.