Printer Friendly Version DELEGACIJA AGENCIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE U POSETI RIMU, 8-12.MAJ 2018.g. @ 14 May 2018 01:42 PM

Delegacija Agencije za borbu protiv korupcije, predvođena direktorom Draganom Sikimićem, boravila je u radnoj poseti Rimu, u okviru Tvining projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“. Tokom posete održani su odvojeni susreti sa predstavnicima Nacionalne agencije za borbu protiv korupcije, Nacionalnog direktorata za borbu protiv mafije, predsednikom Revizorskog suda, šefom Finansijske policije, kao i predstavnicima drugih relevantnih institucija.

Prvog dana posete održan je sastanak sa predsednikom Nacionalne agencije za borbu prtiv korupcije Rafaelom Kantonem, kojom prilikom je, uz sumiranje rezultata Tvining projekta,  obostrano ocenjeno da je projekat uspešno realizovan i da predstavlja snažan podsticaj za dalju saradnju, za koju obe strane imaju izražen interes.  Kantone  je naglasio da se prilikom svoja dva boravka u R. Srbiji uverio da postoji snažna politička volja i interes da se aktiviraju i osnaže mehanizmi za prevenciju korupcije u Srbiji, kao i da je projekat nastao kao rezultat odličnih odnosa dve zemlje.

Delegacija Agencije za borbu protiv korupcije posetila je Ambasadu Republike Srbije u Rimu, gde ih je u ime kolektiva Ambasade pozdravio ambasador Goran Aleksić.