Printer Friendly Version Промоција инвестиционих потенцијала Србије за италијанске инвеститоре @ 30 October 2018 10:40 AM

 

Дана 19. октобра 2018. у сали Амбасаде Р. Србије у Риму  организована је промоција инвестиционих потенцијала за италијанске инвеститоре у сарадњи са асоцијацијом АНПИТ (Associazione Nazionale Per l'Industria e il Terziari) која окупља близу 29000 малих и средњих предузећа и пружаоца услуга и консултантском кућом ИБВ. Асоцијација АНПИТ има 51 седиште широм Италије, а на промоцији је било присутно око 70 представника регионалних подружница.

Амбасадор Г. Алексић представио је инвестиционе потенцијале Србије, укључујући и могућности приступа вишемилионском иностраном тржишту захваљујући билатералним споразумима Р.Србије и других држава. Током промоције присутнима се обратио Федерико Јадичико, председник Асоцијације АНПИТ.  Излагања такође имали консултанти из компаније ИБВ Лучо Паломбини и Паоло Базикели, а Владе Новковић је образложио неопходне кораке у процесу инвестирања и започињања производње у Србији.