Printer Friendly Version Promocija investicionih potencijala Srbije za italijanske investitore @ 30 October 2018 10:43 AM

 

Dana 19. oktobra 2018. u sali Ambasade R. Srbije u Rimu  organizovana je promocija investicionih potencijala za italijanske investitore u saradnji sa asocijacijom ANPIT (Associazione Nazionale Per l'Industria e il Terziari) koja okuplja blizu 29000 malih i srednjih preduzeća i pružaoca usluga i konsultantskom kućom IBV. Asocijacija ANPIT ima 51 sedište širom Italije, a na promociji je bilo prisutno oko 70 predstavnika regionalnih podružnica.

Ambasador G. Aleksić predstavio je investicione potencijale Srbije, uključujući i mogućnosti pristupa višemilionskom inostranom tržištu zahvaljujući bilateralnim sporazumima R.Srbije i drugih država. Tokom promocije prisutnima se obratio Federiko Jadičiko, predsednik Asocijacije ANPIT.  Izlaganja takođe imali konsultanti iz kompanije IBV Lučo Palombini i Paolo Bazikeli, a Vlade Novković je obrazložio neophodne korake u procesu investiranja i započinjanja proizvodnje u Srbiji.