Printer Friendly Version Представљање Србије на Фестивалу дипломатије @ 30 October 2018 12:10 PM

 

Амбасада Србије учествовала је у Радионицама са децом у оквиру Фестивала дипломатије у градској библиотеци "Европа" 23. октобра. Радионице је организовала група студената са "Rome buisines school" организованих у удружењу "Felicity In Diversity", на позив директора и оснивача Фестивала дипломатије Ђорђа Бартоломућија. Радионицу о балканским државама осмислила је и организовала  Ивана Митровић, студент мастер студија "ARTS AND CULTURE" из Србије.          

Програм, којим је обухваћено око 60 ђака основних школа, састојао се из три целине, а представљене су државе југоисточне Азије, Балкана и јужне Америке у три градске библиотеке у Риму. Република Србија представљена је у оквиру програмске целине "Балкан" заједно са Грчком, Румунијом, Албанијом и Бугарском, кроз занимљиве интеракивне игроказе које је водила Ивана Митровић и припадница дијаспоре,  глумица Софија Кјапини.

У име Амбасаде Србије презентацији су присуствовале Татјана Гарчевић, министар саветник и Драгана Благојевић, други секретар. Деци су поклоњене пригодне брошуре ТОС-а и слаткиши произведени у Србији.