Printer Friendly Version Predstavljanje Srbije na Festivalu diplomatije @ 30 October 2018 12:16 PM

 

Ambasada Srbije učestvovala je u Radionicama sa decom u okviru Festivala diplomatije u gradskoj biblioteci "Evropa" 23. oktobra. Radionice je organizovala grupa studenata sa "Rome buisines school" organizovanih u udruženju "Felicity In Diversity", na poziv direktora i osnivača Festivala diplomatije Đorđa Bartolomućija. Radionicu o balkanskim državama osmislila je i organizovala  Ivana Mitrović, student master studija "ARTS AND CULTURE" iz Srbije.          

Program, kojim je obuhvaćeno oko 60 đaka osnovnih škola, sastojao se iz tri celine, a predstavljene su države jugoistočne Azije, Balkana i južne Amerike u tri gradske biblioteke u Rimu. Republika Srbija predstavljena je u okviru programske celine "Balkan" zajedno sa Grčkom, Rumunijom, Albanijom i Bugarskom, kroz zanimljive interakivne igrokaze koje je vodila Ivana Mitrović i pripadnica dijaspore,  glumica Sofija Kjapini.

U ime Ambasade Srbije prezentaciji su prisustvovale Tatjana Garčević, ministar savetnik i Dragana Blagojević, drugi sekretar. Deci su poklonjene prigodne brošure TOS-a i slatkiši proizvedeni u Srbiji.