Printer Friendly Version Промоција привредних потенцијала Србије @ 5 November 2018 11:13 AM

 

У Амбасади Републике Србије одржана је 29. октобра презентација привредних потенцијала Србије под називом „Циљ Србија, стабилност, сигурност, инвестиције, инфраструктура, трговина“ у заједничкој организацији ИМС-Србија и Амбасаде. Током презентације, на којој су присуствовали бројни италијански привредници из различитих сектора (мала и средња предузећа, банке, осигурања) представљени су макроекономски оквир земље и перспективе, главни сектори развоја и могућности за италијанска предузећа, подстицаји Владе Републике Србије за привлачење инвестиција, као и европски претприступни фондови за мала и средња предузећа.

На презентацији су говорили амбасадор Г.Алексић, представник ИМС-Србија Р. Бербаков, Ф.Бертући, ескперт за европске пројекте из Еуризон Лаб и Г. Карлучи, бивши посланик и представик Креотуризма.

Амб. Алексић детаљно је представио економски амбијент у Србији и могућности за стране инвеститоре и  указао на контиуниран тренд раста привредне сарадње и директних италијанских инвестиција. Подсетио да је долазак великих италијанских компанија праћен и присуством бројних малих и средњих предузећа, као и  да у Србији постоји већ структурисан „систем Италија“ који ефикасно функционише и који омогућава брз и успешан почетак пословања.