Printer Friendly Version Promocija privrednih potencijala Srbije @ 5 November 2018 11:15 AM

 

U Ambasadi Republike Srbije održana je 29. oktobra prezentacija privrednih potencijala Srbije pod nazivom „Cilj Srbija, stabilnost, sigurnost, investicije, infrastruktura, trgovina“ u zajedničkoj organizaciji IMS-Srbija i Ambasade. Tokom prezentacije, na kojoj su prisustvovali brojni italijanski privrednici iz različitih sektora (mala i srednja preduzeća, banke, osiguranja) predstavljeni su makroekonomski okvir zemlje i perspektive, glavni sektori razvoja i mogućnosti za italijanska preduzeća, podsticaji Vlade Republike Srbije za privlačenje investicija, kao i evropski pretpristupni fondovi za mala i srednja preduzeća.

Na prezentaciji su govorili ambasador G.Aleksić, predstavnik IMS-Srbija R. Berbakov, F.Bertući, eskpert za evropske projekte iz Eurizon Lab i G. Karluči, bivši poslanik i predstavik Kreoturizma.

Amb. Aleksić detaljno je predstavio ekonomski ambijent u Srbiji i mogućnosti za strane investitore i  ukazao na kontiuniran trend rasta privredne saradnje i direktnih italijanskih investicija. Podsetio da je dolazak velikih italijanskih kompanija praćen i prisustvom brojnih malih i srednjih preduzeća, kao i  da u Srbiji postoji već strukturisan „sistem Italija“ koji efikasno funkcioniše i koji omogućava brz i uspešan početak poslovanja.