Printer Friendly Version Могућности за реализацију заједничких пројеката организација из Србије и Италије у области културе – позив за сарадњу у 2019. години @ 17 January 2019 11:32 AM

Република Србија је у процесу приступа ЕУ посветила велику пажњу пројектима из области културе.

У Министарству културе и информисања налази се Деск Креативна Европа Србија чија је улога да помаже установама, организацијама, компанијама и мрежама из Србије да учествују на конкурсима програма Креативна Европа. Деск чине две канцеларије: MЕДИА деск Србија http://media.kreativnaevropa.rs/  отворен при Филмском центру Србије и Култура деск Србија при Министарству културе и информисања http://kultura.kreativnaevropa.rs/eng/. У оквиру Култура деска Србија функционише и Антена канцеларија у Новом Саду http://www.vojvodinahouse.eu/en/aktivnosti-fonda/stranica/12/antena-kultura-deska-kreativna-evropa-srbija a која имплементира програм на територији АП Војводине.

Деск Креативна Европа Србија пружа стручну помоћ и даје савете при попуњавању апликација, конципирању пројеката и проналажењу организацијама из Србије да дођу до европских партнера како би заједнички конкурисали за програм Креативна Европа.

Програм је намењен организацијама које раде у пољу културе и уметности - музејима, архивима, галеријама, културним центрима, универзитетима и научним центрима, организацијама цивилног друштва, удружењима уметника, позориштима, уметничким колективима и сл.

Такође, Министарство културе и информисања Републике Србије расписало је нови Конкурс за суфинансирање мобилности уметника и професионалаца у области културе и уметности у 2019. години и Конкурс за суфинансирање пројеката у области културе и уметности који су подржани кроз међународне фондове у 2019. години.

Конкурси су објављени у дневним новинама „Политика“ и на сајту Министарства a pријаве се подносе на конкурсном формулару који се може преузети на сајту Министарства и отворени су до 15. марта 2019. године.

http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi/konkurs-za-sufinansiranje-mobilnosti-umetnika-i-profesionalaca-u-oblasti-kulture-i-umetnosti-u-2019--godini- 

http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-u-oblasti-kulture-i-umetnosti-koji-su-podrzani-kroz-medjunarodne-fondove-u-2019--godini

Позивамо све заинтересоване италијанске организације из области културе да пронађу партнере у Србији и реализују заједничке пројекте.

Амбасада Србије стоји на располагању за додатне информације. Уколико имате додатна питања пишите на amb.roma@mfa.rs