Printer Friendly Version Mogućnosti za realizaciju zajedničkih projekata organizacija iz Srbije i Italije u oblasti kulture – poziv za saradnju u 2019. godini @ 17 January 2019 11:39 AM

Republika Srbija je u procesu pristupa EU posvetila veliku pažnju projektima iz oblasti kulture.

U Ministarstvu kulture i informisanja nalazi se Desk Kreativna Evropa Srbija  čija je uloga da pomaže ustanovama, organizacijama, kompanijama i mrežama iz Srbije da učestvuju na konkursima programa Kreativna Evropa. Desk čine dve kancelarije: MEDIA desk Srbija http://media.kreativnaevropa.rs/  otvoren pri Filmskom centru Srbije i Kultura desk Srbija pri Ministarstvu kulture i informisanja http://kultura.kreativnaevropa.rs/eng/. U okviru Kultura deska Srbija funkcioniše i Antena kancelarija u Novom Sadu http://www.vojvodinahouse.eu/en/aktivnosti-fonda/stranica/12/antena-kultura-deska-kreativna-evropa-srbija a koja implementira program na teritoriji AP Vojvodine.

Desk Kreativna Evropa Srbija pruža stručnu pomoć i daje savete pri popunjavanju aplikacija, koncipiranju projekata i pronalaženju organizacijama iz Srbije da dođu do evropskih partnera kako bi zajednički konkurisali za program Kreativna Evropa.

Program je namenjen organizacijama koje rade u polju kulture i umetnosti - muzejima, arhivima, galerijama, kulturnim centrima, univerzitetima i naučnim centrima, organizacijama civilnog društva, udruženjima umetnika, pozorištima, umetničkim kolektivima i sl.

Takođe, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije raspisalo je novi Konkurs za sufinansiranje mobilnosti umetnika i profesionalaca u oblasti kulture i umetnosti u 2019. godini i Konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti kulture i umetnosti koji su podržani kroz međunarodne fondove u 2019. godini.

Konkursi su objavljeni u dnevnim novinama „Politika“ i na sajtu Ministarstva a prijave se podnose na konkursnom formularu koji se može preuzeti na sajtu Ministarstva i otvoreni su do 15. marta 2019. godine.

http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi/konkurs-za-sufinansiranje-mobilnosti-umetnika-i-profesionalaca-u-oblasti-kulture-i-umetnosti-u-2019--godini- 

http://www.kultura.gov.rs/cyr/konkursi/konkurs-za-sufinansiranje-projekata-u-oblasti-kulture-i-umetnosti-koji-su-podrzani-kroz-medjunarodne-fondove-u-2019--godini

Pozivamo sve zainteresovane italijanske organizacije iz oblasti kulture da pronađu partnere u Srbiji i realizuju zajedničke projekte.

Ambasada Srbije stoji na raspolaganju za dodatne informacije. Ukoliko imate dodatna pitanja pišite na amb.roma@mfa.rs