Printer Friendly Version Промоција инвестиционих потенцијала Србије у Амбасади у Риму - “Serbia business day” @ 18 July 2019 09:09 AM

 

 

У Амбасади Р. Србије у Риму 10. јула 2019. одржана је радионица “Serbia business day” у сарадњи са консултантском компанијом „Greenhill Advisory” као наставак бизнис форума „Србија – Италија“, одржаног у Београду 16. и 17. маја ове године. Презентација је изазвала велико интересовање, уз присуство око 150 привредника, представника дипломатског кора и медија. Присутне госте поздравио је амбасадор Горан Алексић који је истакао значај сарадње српских институција са италијанским инвеститорима заинтересованим за пословање у Србији.

На форуму су излагали Паоло Анђелини, представник Министарства животне средине Републике Италије, Винћенцо Ерколе, саветник за економске послове у Министарству спољних послова и међународне сарадње Републике Италије, Клаудио Пасквалући из Италијанске агенције за промоцију у иностранству и интернационализацију италијанских предузећа (ICE), Карло Де Симоне из Италијанског друштва за промоцију мешовитих предузећа у иностранству (SIMEST), Ирена Брајовић, директор Конфиндустрије Србија, Микеле Росини, представник Aliquo Group и Франческо Марколини, директор „Greenhill Advisory”. Представљене су могућности за инвестирање и пословање са Србијом са посебним акцентом на секторима инфраструктуре, дигиталне економије и заштите животне средине, као и државни подстицаји и перспективе заједничког учешћа у европским пројектима. Представљен је "Digital Innovation Hub / Competence Center” у Београду, као и активности на успостављању мреже предузећа ради учешћа на тендерима у сектору заштите животне средине.