Printer Friendly Version Амбасадор Републике Србије у Риму Горан Алексић на отварању изложбе Николе Тесле у Милану @ 7 October 2019 02:06 PM

Изложба  "Никола Тесла - човек из будућности" отворена је 3. октобра о.г. у Милану, у простору „Spazio Ventura XV di Milano“, уз присуство бројне публике, званица из дипломатско-конзуларног кора и представника медија. Изложба је настала у сарадњи Музеја Николе Тесле, креативног студија "Bulb Creation" из Београда и "Venice Exibition" из Венеције. Истовремено, представља још једну потврду изузетне сарадње Србије и Италије у свим областима.

                                             

На отварању изложбе говорили су амбасадор Републике Србије Горан Алексић и директор Музеја Никола Тесла у Београду Ивона Јевтић. Свечаном отварању присуствовали су и генерални конзул у Милану Радмила Селковић,  генерални директор "Venice Exibition" и кустос изложбе Мауро Ригони.

Изложба Музеја Николе Тесле је по први пут организована у Италији и представља јединствену прилику да се грађани Италије упознају са научним достигнућима једног од најпознатијих српских и светских научника, који је цео свој радни век посветио напретку и добробити читавог човечанства.

Посетиоцима су у простору од преко 1.000 m2 представљени радови чувеног српског научника. Изложен је велики број експоната, радних модела Теслиних изума, макета и реплика који су илустровани интерактивним видео реконструкцијама, као што је Теслина лабораторија у Kолорадо Спрингсу, дигитални приказ лабораторије на Лонг Ајленду и соба број 3327 хотела “New Yorker” у Њујорку у којој је живео.

Изложба ће трајати до 29. марта 2020.г, а више информација могуће је пронаћи на следећем линку.