Printer Friendly Version У Амбасади Србије одржан концерт “Очараност душе” у оквиру пројекта ЕВРОПА У МУЗИЦИ кластера EUNIC Roma @ 18 October 2019 10:00 AM

 

Дана 15. октобра 2019. у свечаној сали Амбасаде одржан је концерт под називом “Очараност душе”. Амбасадор Републике Србије у Риму Горан Алексић поздравио је бројну публику пре почетка концерта на којем су учествовале сопран Емилија Петронијевић из Србије и пијаниста Матилде Шипиони из Француске. На програму су биле композиције Волфгана Амадеуса Моцарта, Ђоакина Росинија, Петра Илича Чајковског, Антонина Дворжака, Франца Шуберта, Габријела Фореа, Франческа Паола Тостија, Ернеста де Куртиса и Леонарда Бернстина. Такође, публици су представљене и две српске песме, „Што се боре мисли моје“ и „Тамо далеко“. 

 

Амбасада Републике Србије у Риму један је од учесника пројекта ЕВРОПА У МУЗИЦИ кластера EUNIC Roma поред бројних културних центара,  амбасада држава чланица европске Уније и представништва Европске Комисије у Италији. Академија ди Романија је покровитељ манифестације, у сарадњи са Музичким Конзерваторијумом Санта Ћећилија из Рима.