Printer Friendly Version ДЕВЕТА КОНФЕРЕНЦИЈА НОВИНАРА И МЕДИЈА ДИЈАСПОРЕ И СРБА У РЕГИОНУ @ 13 November 2019 03:35 PM

Удружење новинара Србије (УНС), уз подршку Министарства спољних послова Републике Србије, организује Девету конференцију новинара и медија дијаспоре и Срба у Региону, 26.децембра 2019. године, са циљем умрежавања медија у матици који прате дијаспору и Србе у региону, са српским медијима, организацијама и удружењима из иностранства. Конференција ће се одржати у Београду, у прес центру УНС, Кнез Михаилова 6.

На Конференцији ће бити представљене специјализоване редакције и програмски садржаји ЈМУ РТС и ЈМУ РТВ, али и мреже сарадника из иностранства, са циљем међусобног повезивања и размене материјала који доприносе подизању видљивости активности дијаспоре и Срба у региону, превасходно на плану очувања националног и културног идентитета. Конференција није искљућиво намењена професионалцима из медијске сфере, већ треба да допринесе и унапређењу медијске и дигиталне писмености припадника дијаспоре и Срба из Региона, који раде  на порталима удружења и организација.

Заинтересовани представници медија, организација и удружења наших грађана у Италији, пријаве за учешће треба да шаљу непосредно на електронску адресу УНС-а: pc@uns.org.rs