Printer Friendly Version Хуманитарна помоћ Владе Републике Србије за грађане Италије - на дочеку министар спољних послова Републике Италије Луиђи Ди Мајо @ 27 April 2020 06:52 PM

Влада Републике Србије између 25. и 27. априла организовала је допремање медицинске опреме за грађане Италије, као помоћ у борби против болести Ковид 19. Испраћају је присуствовао председник Србије Александар Вучић.

Медицинска опрема која је авионима Ер Србије допремљена у Рим уручила је министар за европске интеграције Републике Србије Јадранка Јоксимовић. Пакете са опремом из Србије дочекали су на римском аеродрому Фијумичино Луиђи Ди Мајо, министар спољних послова Републике Италије и амбасадор Републике Србије у Риму Горан Алкесић.

Донација италијанском народу састоји се од  два милиона хирушких и епидемиолошких маски, 100.000 скафандера и милион рукавица.

Донацијом медицинске опреме  Република Србија изразила је солидарност са италијанским народом који је у Европи највише страдао од болести Ковид 19. Са надом да ће се Република Италија изборити са свим изазовима који предстоје, овај гест представља израз солидарности Републике Србије и допринос заједничкој борби против поседица епидемије.