Printer Friendly Version KORONA VIRUS – PUTOVANJE U REPUBLIKU ITALIJU IZ REPUBLIKE SRBIJE @ 2 July 2020 10:48 AM

1. jul 2020. godine 

Prenosimo obaveštenje Ministarstva inostranih poslova i međunarodne saradnje R. Italije da je, u skladu sa preporukom EU o ukidanju privremenih restrikcija na putovanja u Italiju iz trećih zemalja tj. 14 zemalja nečlanica EU među kojima je i R. Srbija, počev od 01. jula 2020. godine dozvoljen ulazak/izlazak iz Italije.  Državljani navedenih zemalja nisu obavezni da pravdaju razlog putovanja, ali će po ulasku u Italiju biti podvrgnuti meri obavezne kućne izolaciji i zdravstvenog nadzora u trajanju od 14 dana.

Za ulazak u Italiju potrebno je, takođe, popuniti formular (Modulo di autodichiarazione in caso di entrata in Italia dall’estero) koji je dostupan na sajtu Ministarstva spoljnih poslova i međunarodne saradnje Republike Italije.

Mera obavezne kućne izolacije i zdravstvenog nadzora ne primenjuje se na lica koja u Italiju putuju zbog poslovnih, zdravstvenih i razloga hitne neodložne potrebe, u kom slučaju boravak može trajati najduže do 120 sati, uz prezentovanje odgovarajuće dokumentacije.