Printer Friendly Version АМБАСАДОР ГОРАН АЛЕКСИЋ ПОСЕТИО РЕГИОН ПУЉА @ 6 July 2020 01:06 PM

1. јул 2020. године

Амбасадор Горан Алексић данас је у Барију почасном конзулу за регион Пуља Габријели Ђентиле уручио државна обележја Републике Србије, чиме је и званично почео са радом конзулат Р.Србије са седиштем у Барију, на адреси Via Andrea da Bari 103, 70122 Bari.

Овом приликом, амбасадор се састао и са званичницима регионалних власти – председником региона Пуља М.Емилијаном, градоначелником Барија А. Декаром, председником Confagricoltura Л.Лазаром, председником УО Луке Бари У.П.Грифијем, као и са преседником удружења почасних конзула у Пуљи, Базиликати и Молизеу М. Салмонеом. У свим разговорима истакнуто је задовољство због одличних билатералних односа Србије и Италије, где посебно место заузима веома добра економска сарадња две земље и пријатељство наша два народа.

Током посете региону амбасадор се састао и са председником и власником реномиране италијанске компаније Natuzzi П.Натуцијем у седишту ове компаније, којом приликом је саговорника информисао о могућностима и условима пословања у Србији и бизнис оквиру који је створен за подстицање страних улагања у нашу земљу.

О посети амбасадора Г.Алексића и разговорима вођеним у Барију можете погледати на следећим линковима – Press Regione Puglia, La Voce News, Confagricoltura, NORBAONLINE.