Printer Friendly Version AMBASADOR GORAN ALEKSIĆ POSETIO REGION PULJA @ 6 July 2020 01:11 PM

1. jul 2020. godine

Ambasador Goran Aleksić danas je u Bariju počasnom konzulu za region Pulja Gabrijeli Đentile uručio državna obeležja Republike Srbije, čime je i zvanično počeo sa radom konzulat R.Srbije sa sedištem u Bariju, na adresi Via Andrea da Bari 103, 70122 Bari.

Ovom prilikom, ambasador se sastao i sa zvaničnicima regionalnih vlasti – predsednikom regiona Pulja M.Emilijanom, gradonačelnikom Barija A. Dekarom, predsednikom Confagricoltura L.Lazarom, predsednikom UO Luke Bari U.P.Grifijem, kao i sa presednikom udruženja počasnih konzula u Pulji, Bazilikati i Molizeu M. Salmoneom. U svim razgovorima istaknuto je zadovoljstvo zbog odličnih bilateralnih odnosa Srbije i Italije, gde posebno mesto zauzima veoma dobra ekonomska saradnja dve zemlje i prijateljstvo naša dva naroda.

Tokom posete regionu ambasador se sastao i sa predsednikom i vlasnikom renomirane italijanske kompanije Natuzzi P.Natucijem u sedištu ove kompanije, kojom prilikom je sagovornika informisao o mogućnostima i uslovima poslovanja u Srbiji i biznis okviru koji je stvoren za podsticanje stranih ulaganja u našu zemlju.

O poseti ambasadora G.Aleksića i razgovorima vođenim u Bariju možete pogledati na sledećim linkovima – Press Regione Puglia, La Voce News, Confagricoltura, NORBAONLINE.