Printer Friendly Version Предавање амбасадора Горана Алексића студентима универзитета ''Тор Вергата'' у оквиру Фестивала дипломатије @ 4 November 2020 03:21 PM

У оквиру традиционалне манфестације Фестивал дипломатије, амабасадор Републике Србије Горан Алексић одржао је 30. октобра предавање полазницима програма међународних студија „Global governance” на Економском факултету римског универзизета „Тор Вергата“, које је пратило преко 100 студента из Италије и иностранства.

У склопу едиције „Question time with the Ambassador...“ амб. Г.Алексић је представио Републику Србију и њене спољнополитичке приоритете, билатералне односе са Републиком Италијом, европске интеграције Србије и позиционирање у регионалном и глобалном контексту. Након уводног излагања уследила је дискусија са бројним заинтересованим студентима.

Међу покровитељима манифестације Фестивал дипломатије су Министарство спољних послова Р.Италије и представништво Европске комисије у Италији. Овогодишњи, 11. по реду фестивал, отворио је европски комесар за економију П.Ђентилони, а поред високих италијанских и европских званичника, научних и и стручних института и јавних радника, учешће је узело преко 90 амбасада и девет универзитета.