Printer Friendly Version Predavanje ambasadora Gorana Aleksića studentima univerziteta ''Tor Vergata'' u okviru Festivala diplomatije @ 4 November 2020 03:23 PM

U okviru tradicionalne manfestacije Festival diplomatije, amabasador Republike Srbije Goran Aleksić održao je 30. oktobra predavanje polaznicima programa međunarodnih studija „Global governance” na Ekonomskom fakultetu rimskog univerzizeta „Tor Vergata“, koje je pratilo preko 100 studenta iz Italije i inostranstva.

U sklopu edicije „Question time with the Ambassador...“ amb. G.Aleksić je predstavio Republiku Srbiju i njene spoljnopolitičke prioritete, bilateralne odnose sa Republikom Italijom, evropske integracije Srbije i pozicioniranje u regionalnom i globalnom kontekstu. Nakon uvodnog izlaganja usledila je diskusija sa brojnim zainteresovanim studentima.

Među pokroviteljima manifestacije Festival diplomatije su Ministarstvo spoljnih poslova R.Italije i predstavništvo Evropske komisije u Italiji. Ovogodišnji, 11. po redu festival, otvorio je evropski komesar za ekonomiju P.Đentiloni, a pored visokih italijanskih i evropskih zvaničnika, naučnih i i stručnih instituta i javnih radnika, učešće je uzelo preko 90 ambasada i devet univerziteta.