Printer Friendly Version Честитка новоизабраном председнику Владе Републике Италије @ 15 February 2021 07:40 AM

Београд, 13. фебруар 2021. године

 

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честитку новоизабраном председнику Владе Републике Италије Марију Драгију, у којој се каже:

"Примите искрене честитке поводом ступања на дужност председника Владе Републике Италије, уз најбоље жеље за добро здравље и много успеха у раду.

Указано поверење да водите Владу Републике Италије велика је част, али је, посебно сада, у време глобалне кризе без преседана у новијој историји, која је све нас ставила пред незапамћене изазове, и велика одговорност. Уверен сам да ћете дужност премијера да обављате са истинском посвећеношћу и несумњивом стручношћу, на добробит Републике Италије и свих њених грађана.

Република Србија је посвећена развоју стратешког партнерства са пријатељском Републиком Италијом. Уверен сам да ће блискост и солидарност, коју смо показали и током актуелне пандемије, дати подстрек нашим односима и сарадњи у областима од заједничког интереса, доприносећи напретку наших држава и народа", наводи се у честитки председника Вучића.