Printer Friendly Version Кампања за вакцинацију у Србији у италијанским медијима - наступи амбасадора Горана Алексића @ 19 April 2021 03:33 PM

Амбасадор Републике Србије у Риму Горан Алексић дао је интервју за тинк тенк Ил Нодо ди Гордио у којем је говорио о циљевима и динамици кампање имунизације која се са великим успехом спроводи у Србији.

Интервју је један у низу многих које амбасадор Алексић протеклих дана даје италијанским средствима информисања, с обзиром на велику заинтересованост и њихово готово свакодневно извештавање о кампањи вакцинације која се спроводи у Србији. Амбасадор Алексић је преносио детаљне информације о успешној кампањи вакцинације у Србији, поткрепљене потпуним и ажурним подацима. Приближио је италијанској публици стратешке процене и напоре који су чињени у циљу набавке вакцина и успешног спровођења кампање, као и у борби против пандемије и санирању њених последица на здравственом и економском плану.
Амбасадор је посебно указао на висок проценат вакцинисаних грађана, што Р.Србију сврстава међу водеће земље Европе и света, затим на доступност избора вакцина највећих светских произвођача и одличну организацију која је повезана са ефикасном дигитализацијом. Истакао је спремност и активности које је Р.Србија предузела на пружању помоћи земљама из нашег региона, како кроз вакцинацију одређених категорија становништва, тако и кроз бројне донације цепива. Указао је, такође, да су кампањом имунизације биле обухваћене посебне и рањиве групе становништва, укључујући и мигранте. 
И овај наступ амбасадора Алексића био је прилика да се широј италијанској јавности укаже да је нашој земљи приоритет национална имунизација и помоћ региону, те да Србија није дестинација за ''вакцинални туризам''.

Више о кампањи за вакцинацију у Србији погледајте на следећим интернет страницама: