Printer Friendly Version Kampanja za vakcinaciju u Srbiji u italijanskim medijima - nastupi ambasadora Gorana Aleksića @ 20 April 2021 08:45 AM

 

Ambasador Republike Srbije u Rimu Goran Aleksić dao je intervju za tink tenk Il Nodo di Gordio u kojem je govorio o ciljevima i dinamici kampanje imunizacije koja se sa velikim uspehom sprovodi u Srbiji.

Intervju je jedan u nizu mnogih koje ambasador Aleksić proteklih dana daje italijanskim sredstvima informisanja, s obzirom na veliku zainteresovanost i njihovo gotovo svakodnevno izveštavanje o kampanji vakcinacije koja se sprovodi u Srbiji. Ambasador Aleksić je prenosio detaljne informacije o uspešnoj kampanji vakcinacije u Srbiji, potkrepljene potpunim i ažurnim podacima. Približio je italijanskoj publici strateške procene i napore koji su činjeni u cilju nabavke vakcina i uspešnog sprovođenja kampanje, kao i u borbi protiv pandemije i saniranju njenih posledica na zdravstvenom i ekonomskom planu.
Ambasador je posebno ukazao na visok procenat vakcinisanih građana, što R.Srbiju svrstava među vodeće zemlje Evrope i sveta, zatim na dostupnost izbora vakcina najvećih svetskih proizvođača i odličnu organizaciju koja je povezana sa efikasnom digitalizacijom. Istakao je spremnost i aktivnosti koje je R.Srbija preduzela na pružanju pomoći zemljama iz našeg regiona, kako kroz vakcinaciju određenih kategorija stanovništva, tako i kroz brojne donacije cepiva. Ukazao je, takođe, da su kampanjom imunizacije bile obuhvaćene posebne i ranjive grupe stanovništva, uključujući i migrante. 
I ovaj nastup ambasadora Aleksića bio je prilika da se široj italijanskoj javnosti ukaže da je našoj zemlji prioritet nacionalna imunizacija i pomoć regionu, te da Srbija nije destinacija za ''vakcinalni turizam''.

Više o kampanji za vakcinaciju u Srbiji pogledajte na sledećim internet stranicama:

 

Il Nodo di Gordio - LINK

Konferencija za novinare u organizaciji novinarskog udruženja Strana štampa iz Milana FB stranica - LINK

Radio 24 - LINK

La7 - LINK

FuoriTG - TG3 - LINK

TGCom 24 Mediaset- LINK