Printer Friendly Version Велики успех концерта српских уметника – вече пријатељства у Риму и Београду @ 23 November 2021 02:31 PM

 

 

У организацији Амбасаде Републике Србије у Риму, на престижном Конзерваторијуму Санта Ћећилија одржан је концерт „Мелодија једног пријатељства“, на којем су наступили наши светски признати извођачи класичне музике виолиниста Илија Маринковић и пијанисткиња Наташа Вељковић. Ово несвакидашње уметничко вече спојило је наша два главна града и две пријатељске културе, а у изведбама српских виртуоза уживале су београдска и римска публика.

Наступ српских уметника је у директном преносу емитован у Скупштини града Београда, а догађају су присуствовали многобројни гости из дипломатског кора, дијаспоре и представници званичних институција, како у Риму, тако и у Београду. Публику у Риму су поздравили амбасадор Горан Алексић и директор Конзерваторијума Санта Ћећилија Роберто Ђулијани, а у Београду помоћник градоначелника Андреја Младеновић, амбасадор Италије Карло Ло Кашо и директор Кoнфиндустрије Патрицо деи Тос.

Амбасада Републике Србије у Риму је концертом „Мелодија једног пријатељства“ на иновативан начин приближила нашу уметност и културу широј публици, превазилазећи на овај начин просторне и епидемиолошке препреке са којима смо суочени. Подстакнута изванредним одзивом и пријемом код публике, Амбасада наставља да у духу пријатељства и сарадње ради на новим пројектима са циљем даље промоције Републике Србије и њених културно-уметничких потенцијала.

Пројекат је реализован у оквиру програма Европа у музици Кластера EUNIC Рома, у којем је Амбасада придружени члан, а у партнерској сарадњи са Конфиндустријом Србија, Скупштином града Београда и Омладинским позориштем Дадов, уз драгоцену финансијску подршку и спонзорство Банке Интеза Санпаоло.